Taler du hovedtelefonisk?

Læs her om fagudtryk og andre branche-relaterede begreber. Sidder du inde med ord eller begreber, som vi ikke har beskrevet, hører vi meget gerne fra dig.

Acoustic shock: 
Akustisk chok forekommer ved lyde på 118dB eller derover.

Acoustic startle:
Pludseligt opståede høje lyde på under 118dB. F.eks. en faxtone eller fløjtetone i telefonrøret. Sådanne lyde kan forårsage en række uønskede symptomer hos nogle mennesker.

AcuSpeak™-teknologi:
Denne teknologi gør det muligt at samtale, og høre klar og tydelig lyd i sit headset i næsten alle slags miljøer. Også i mere støjfyldte miljøer.

Adaptive Frequency Hopping:
Adaptive Frequency Hopping (AFH) er en teknologi der reducerer forstyrrelser/interferens i kommunikationen mellem Bluetooth enheder, og gør dermed forbindelsen mere stabil.

Analog:
En beskrivelse af et signal, der er kontinuerligt vekslende, eller en enhed, der er udviklet til at håndtere sådanne signaler. I forbindelse med trådløs kommunikation henviser analog normalt til traditionelle transmissionsnet eller mobiltelefoner, der bruger analog teknologi. Det modsatte er diskontinuert eller digital. Se også digital.

Bluetooth:
Bluetooth er en standard for et kortrækkende radiosystem, der er udviklet til erstatte alle former for kommunikationskabler. Med Bluetooth kan man etablere en forbindelse mellem 2 enheder, der begge har Bluetooth, når bare man befinder sig i en afstand på maksimalt 10 meter. I fremtiden bliver Bluetooth formentlig standard i alle mobiltelefoner, computere og mange andre elektroniske enheder. Plantronics var en af de første virksomheder (nummer 20), og den første headset-producent, der indgik i Bluetooth-samarbejdet, som i dag omfatter mere end 2100 virksomheder.

Bluetooth™ pod:
Et Bluetooth-headset til folk, der har behov for at benytte mobiltelefonen som musikafspiller, mens man stadig har mulighed for at tale i mobiltelefonen. Pod’en giver mulighed for at vælge musiknummer og ændre volumen uden at man skal røre selve telefonen. Når man modtager et opkald, bliver musikken automatisk sat på pause, og man kan herefter svare opkaldet ved at trykke på en knap på headsettet.

Call Clarity™:
Call Clarity™ er en teknologi, som sikrer optimal lydkvalitet. Dette sikres ved at holde volumen konstant selv ved varierende input, og ved at almindelig støj på telefonlinjen reduceres. Resultatet er tydeligere samtale. Plantronics VistaPlus DM15 indeholder CallClarity™ og SoundGuard Plus™.

DECT™-teknologi:
DECT™ er en trådløs teknologi til brug i trådløse telefoner, headsets etc. Lydkvaliteten ved DECT-teknologi er suveræn. Rækkevidden er op til 100 meter, hvorimod Bluetooth™-teknologien blot rækker 10 meter.

Digital:
En beskrivelse af oplysninger, der er kodet som enten binær 0 (fra) eller binær 1 (til). Disse kaldes binære cifre eller bit. Se også analog.

DSP:
Digital Signal Processing (DSP) yder akustisk beskyttelse og enestående lydkvalitet.

Ergonomi:
Ergonomi er læren om, hvorledes man ved udformningen af arbejdspladsen skal tage fysiske og psykiske hensyn til mennesker.

EUs støjdirektiv:
Den 15. februar 2006 trådte EUs støjdirektiv i kraft. Det indeholder en række grænseværdier for støj på arbejdspladsen, som virksomhederne skal overholde.

Frekvens:
Det antal gange en periodisk funktion eller vibration gentager sig selv inden for et angivet tidsrum. Frekvensen måles normalt i hertz (Hz).

GAP:
Generic Access Profile. En standard, som gør det muligt at koble DECT-telefoner af forskellige fabrikater til en baseenhed af et valgfrit fabrikat.

GAP kompatible DECT™-telefoner:
Trådløse telefoner, som f.eks. en Beocom 6000. Til en GAP kompatibel DECT™-telefon kan tilsluttes et ekstra håndsæt. Headsets til sådanne telefoner vil reelt kommer til at fungere som en håndfri forlængelse af den trådløse telefon.

GSM:
GSM – Global system for Mobile communication. GSM-nettet blev introduceret i 1991, og er i dag standardnettet for al mobil kommunikation i Europa og Asien.

Handover:
Visse headsets giver mulighed for komplet siteroaming eller handover mellem digitale DECT-baser (PBX). Derved har headsettet ubegrænset rækkevidde.

HD Voice:
Når du taler med en person ansigt til ansigt, oplever du hele stemmens fylde, og hver frekvens høres lige så fuldkomment, som den anden havde ønsket det. Sætter man nu et telefonsystem imellem jer, vil mange nuancer, små intonationer i stemmen gå tabt. Baggrundsstøj, distraherende elementer eller interferens betyder også, at du kan have svært ved at forstå hvert ord, som bliver sagt. Det kan være vanskeligt at høre forskel på “s” og “f”. Det menneskelige øre opfatter frekvenser fra 1 til 22.000 Hz. Med standardtelefoni reduceres dette variationsområde til 300-3400 Hz. Teknologien giver nu mulighed for HD Voice eller Wideband teknologi, som fordobler antallet af frekvenser for en samtale. Dvs. 150-6800 Hz er nu tilgængelige. Det betyder, en forbedret mulighed for at kunne opfatte og forstå det der bliver sagt. Tale høres mere, som den talende ønsker det, og du hører mere dybde i personens ord. Altså knivskarp lydkvalitet og ikke flere misforståelser.

IntelliStand™:
IntelliStand™-funktionen registrerer, når dit headset ikke sidder i baseenheden. Opkaldet dirigeres derved direkte til dit headset, og du kan derfor besvare og afslutte opkald direkte på headsettet.

Interferens:
Lydbølger. I daglig tale: Støj på linjen.

IP:
IP – Internet Protocol. Et regelsæt for, hvordan kommunikation skal foregå mellem computere på internettet.

LAN:
LAN Local Area Network. På dansk betyder det \”lokalt netværk\”. Et LAN vil typisk være et mindre netværk i en virksomhed. Internettet er ikke et LAN – det er derimod et WAN (Wide Area Network).

LED-indikator:
LED-indikatoren gør visuelt opmærksomt på, om der f.eks. er batteri nok på den elektriske enhed eller om der er ubesvarde opkald, hvis det drejer sig om et headset.

MultiPoint-teknologi:
Et headset med Multipoint-teknologi kan være tilsluttet 2 aktive enheder samtidig. F.eks. en PC og en mobil-telefon.

OmniSound®:
OmniSound er en lydteknologi som er udviklet og patenteret af Konftel. Med den patenterede teknologi er det muligt at bevæge sig frit i rummet, diskutere og debattere med bevaret lydkvalitet uden forstyrrende lydudfald, dæmpning eller ekko når der benyttes en Konftel konferencetelefon. OmniSound® giver en naturlig følelse af at være til stede takket være full duplex med såvel lydoptag som lydgengivelse i 360°. Teknologien findes i alle Konftel konferencetelefoner.

PDA:
Personal Digital Assistant. En lomme-PC eller en udvidet elektronisk kalender. Den skal dog have mindst adressebog, kalender, e-mail og tekstbehandling for at kunne kaldes en PDA.

PerSono Call™-software:
PerSonoCall™-softwaren gør det muligt at benytte dit Bluetooth mobil-headset til både mobile samtaler og IP-telefoni. Softwaren gør, at du kan besvare et opkald på en softphone via et Bluetooth headset. Du skal blot trykke på tasten på dit headset for at besvare og afslutte opkald på din softphone.

PerSono Pro™-software:
PerSonoCall software giver besked om opkald på din softphone og gør det muligt at besvare og afslutte opkald direkte på headsettet (Voyager510-USB) på de fleste typer softphones.

Plug & Play:
Sæt stikket i, og du er igang. Ingen installation af software.

Quick Disconnect:
Quick Disconnect(QD)-stikket gør det muligt for dig at forlade din plads uden at du behøver at tage dit headset af. Det eneste du skal gøre er at trække QD-stikket ud når du forlader dit skrivebord, og klikke det på igen når du vender tilbage. Samtidig fungerer QD-stikket som en hold-knap under en samtale. Træk stikket ud for at sætte en samtale på hold, og klik det i igen for at genoptage samtalen. Der findes QD stik på de fleste H-top headsets fra Plantronics.

QuickPair funktion:
Giver mulighed for at anvende flere headsets på samme base. Det betyder, at medarbejdere der ofte skifter skrivebord eller call center medarbejdere, som arbejder forskudt, kan have et personligt headset, som de kan anvende ved alle skriveborde, hvor der er en baseenhed. Der kan anvendes ét headset ad gangen.

SIP:
Session Initiantion Protocol er en protokol beregnet for signalering af multimediekald over IP, typisk IP-telefoni eller videokonference. SIP kan sammenlignes med H.323, men hvor H.323 stort set handler om at pakke traditionel telefonsignalering ind i IP, er SIP udviklet med udgangspunkt i en IP-verden. Foreløbigt findes SIP som en foreslået standard i form af RFC 2543. Der findes desuden en del produkter, der understøtter SIP-protokollen, herunder bl.a. Cisco 7960SIP, der er en IP-telefon.

Softphone:
Software-baseret telefon til IP-telefoni via computeren.

SoundGuard Plus™:
SoundGuard Plus™ yder akustisk beskyttelse. Den daglige påvirkning af støj måles og kontrolleres i henhold til EU´s støjdirektiv. Pludselige høje toner (f.eks. en hyletone fra en fax) begrænses øjeblikkeligt, mens SoundGuardPlus tillader påkrævede høje toner (f.eks. alarmer). Samtidig lyder stemmerne helt normale, så samtalerne bliver naturlige. Plantronics VistaPlus DM15 indeholder SoundGuard Plus™ og CallClarity™.

Standby-tid:
Den tidsperiode, hvori et batteri kan forsyne et headset, der er tændt og klar til opkald, men ikke bruges til et faktisk opkald, med strøm.

Stereo HiFi:
HiFi (High Fidelity) er den engelske betegnelse for stereo-lyd. Stereo (HiFi) er lyd gengivet gennem to højttalere, som giver individuelle signaler til venstre og højre højttaler. Stereo (HiFi) kører på en bredere frekvens – op til 22 KHz. Bemærk: Hardphones understøtter ikke stereo (HiFi) – kun softphones.

Støjreducerende mikrofon:
Headsets med støjreducerende mikrofon er vel-egnede til mere støjfyldte miljøer som f.eks. storrumskontorer. Den støjdæmpende mikrofon kan reducerer baggrundsstøj med helt op til 75% (trådløs SupraPlus).

T-stykke:
T-stykket sidder på visse headset-hovedbøjler. Det forhindrer pres på øret, og gør headsettet mere komfortabelt.

Talegenkendelse:
ASR (Automated Speech Recognition) relaterer til kommandostyret genkendelse.

Taletid:
Den samlede tid, som et batteri kan forsyne et headset med strøm, mens det bruges til opkald. Taletiden, der udtrykkes i timer og minutter, er meget kortere end standbytiden, fordi overførsel kræver mere strøm.

TCO-certificering:
Den svenske organisation TCO – Tjänstmännens Centralorganisation – er en international anerkendt certificering af kontor- og IT-produkter, bl.a. computerskærme og nu også Plantronics headsets. Plantronics er som den første headset-producent godkendt til at benytte TCO-mærkning på sine headsets. Det betyder at Plantronics headsets er designet og produceret efter nogle af de strengeste krav i forhold til ydeevne, brugervenlighed, stråling, energiforbrug og miljø.

Try & Buy:
Et tilbud til kunden om at prøve udvalgte headsets gratis i 14 dage helt uforpligtende. Dermed får kunden en unik mulighed for at afprøve headsettet inden køb.

USB:
Universal Serial Bus. En Plug-and-Play-grænseflade mellem en computer og en kompatibel tilføjelsesenhed, f.eks. en lydafspiller, et joystick, et tastatur, en telefon, en scanner, et digitalt kamera eller en printer. Ved hjælp af USB kan der tilsluttes en ny enhed til en kompatibel computer, uden at der skal bruges et adapterkort, og uden at computeren skal slukkes.

USB-tilslutning:
En af de måder man kan tilslutte et modem på, er via USB porten. Stikket er 1½ cm bredt og sidder typisk under mus og tastatur indgangen, bag på computeren.

VoiceTube™:
Plantronics patenterede mikrofonrør. VoiceTubes kan udskiftes af brugeren selv i takt med, at de naturligt tilstoppes af støv eller andre partikler fra brugeren. VoiceTubes er gennemsigtige og dette gør dem mindre synlige og dermed mere diskrete.

VoIP:
VoIP – Voice over IP (Internet Protocol) er betegnelsen for teknologi til at transportere telefoni via et datanet baseret på IP. VoIP benyttes til at lave telefonsamtaler mellem software på PC\’ere. Dette kaldes ofte PC-telefoni eller internet-telefoni, og kan suppleres med også at overføre et videosignal, så man får en videotelefon. Endelig bruges VoIP-teknologi til såkaldt IP-telefoni, der basalt set handler om at udskifte traditionelle telefoncentraler med udstyr der bruger IP via en datanet-infrastruktur i stedet for en separat telefoni-infrastruktur.

WAN:
WAN – Wide Area Network. Et større netværk, som dækker et større geografisk område. Internet er et WAN. Se også LAN.

Wideband:
Se også HD Voice. Den nye generation af IP hardphones/softphones har et bredere frekvensområde (150 Hz til 6,8 kHz) end traditionelle bordtelefoner. Dette kaldes Wideband-lyd, og giver modtageren et mere nuanceret lydbillede, som igen giver tydeligere samtale. For at brugeren af wideband headsettet skal få glæde af wideband-lyden, skal personen i den anden ende af opkaldet også bruge et wideband headset.

WindSmart™-teknologi:
WindSmart-teknologien reducerer vindstøj og forbedrer dermed lyden af din stemme betydeligt, når du foretager opkald i blæsevejr. Læs her om fagudtryk og andre branche-relaterede begreber. Sidder du inde med ord eller begreber, som vi ikke har beskrevet, hører vi meget gerne fra dig.

Alle priser er ekskl. moms

Distributør af

IsiCom brands

IsiCom Denmark A/S – Metalvej 7C – 4000 Roskilde – Telefon 44 35 05 35 – CVR 21 59 20 48